12/01/2011

нищо

Седнах да напиша нещо или да изпуша последна цигара, преди да отида да мия чинии, да пера и да се къпя. Не знам.
Направих си омлет с три яйца - не обичам нито омлет, нито да слагам повече от две яйца, но бях страшно гладна. Сега ми се яде нещо сладко, за предпочитане френски кроасан с много шоколад на някое задимено място. И като казах задимено, откривам, че запалката ми не работи. Вероятно защото много яростно я хвърлих и тя се удари в бюрото.

Снощи (или по-скоро вчера) както никога си легнах в 8 без нещо. Осем. Наистина. Легнах с дрехите, завих се с одеяло и се зачетох в "Любовта на 35-годишната жена". Бях си запалила свещи, бях оставила завесите дръпнати, за да влиза светлина отвън. бях оставила и лампата в коридора, за да влиза светлина от правоъгълния прозорец на вратата. Изключих и звука на телефона, защото не ми беше до никого освен Калин Терзийски.
Събудих се по едно време, направих си супа Маги, изпих я за една минута и пак заспах. До сутринта.

С радост (и малко съжаление) открих, че К.Т. има профил във фейсбук и мога да го добавя. Колко е скучно, когато всичко е така достъпно. Преди секунда станахме приятели и видях, че харесва Нова Генерация.

Усещам как скоро ще правя планове от какво да се лиша, за да си купя и другите му книги.

п.с. мамка му, слуша и доорс. това е прекалено за мен.

10 comments:

Thea said...

аа, открила си Калин Терзийски!
чете ли вече "Алкохол"?
понеже съм извратено чаве, имам някакво особено любопитство в себе си към онези, умните дърти алкохолици (даже бях влюбена на шега в един такъв на 16). а "Алкохол" те вкарва в съзнанието на талантливия пияница - и после виждаш как има волята и силата сам да преодолее зависимостта си.
искам я и аз тази сила.

пък на мен последната ми любов е Мариус Куркински :D. ама той няма фейсбук и продължава да ми е загатка. ех.

Vesella said...

хах, много ме радват дългите ти коментари. не съм чела нито един негов роман все още - само разкази, но щом си купя още един учебник и ми останат някакви пари, ще си взема "алкохол".
пък мариус и аз го харесвам, целият е странен и е зодия везни. Оо

ранни записвания Кушадъсъ said...

продължавай да пишеш, много е забавно, до скоро

Vesella said...

до

онлайн магазин за хранителни стоки said...

Аз мариус го предпочитам като режисьор напоследък, не си падам по монолози. Романите на Калин Терзийски наистина са страхотни. Пък е предполагам, че като го имаш във Фейсбука ще си в крак с новите му книги. И аз гледам все да скътам някой лев, за да си купя желаната книга, даже съм си давала последните пари понякога без да му мисля - заслужава си!

Новини said...

Страхотна публикация. Продължавай в същия дух!

перилни препарати said...

Ей това е релаксиращ ден, само бих пропуснала супата маги...

почивка малта said...

Легнала си доста рано така е, но поне си намерила приятно четиво.Не съм имала честа все още да я прочета и аз,но от мой познати знам, че е книга, която си заслужава отделеното време.Запалката може би е била знак да спреш да пушиш аххаха Наистина си прекарала един доста релаксиращ ден на спокойствие и сама със себе си.Вече всичко е много по лесно и достъпно така е.Няма я онази тръпка от чакане и чудене вече всичко е открито и явно. Този фейс може да намериш всеки и да видиш всичко дори и неща, които не би трябвало да достигат до тебе.Пишеш хубаво и дано скоро отново споделиш с нас.

почивки в чужбина said...

Поздравления за хубавият блог, винаги има любопитни статии пишеш хубаво.

парфюми said...

Всичките тези неща " Бях си запалила свещи, бях оставила завесите дръпнати, за да влиза светлина отвън. бях оставила и лампата в коридора, за да влиза светлина от правоъгълния прозорец на вратата. " както и четенето на книга и аз самата често ги правя.Понякога е добре да останем сами със себе си и ей така да си почиваме. Блога е много приятен, който си си направила, поздравявам те за него. И като дизайн -изчистен и самата подредба е удобна за очите. Всеки може да открие нещо за себе си.Понякога да не правиш нищо всъщност означава нищо физически, до мислено не спираш да вършиш и да плануваш всичко.